İnfografiklerin İncelenmesi

13:43 Unknown 0 Comments


Merhaba arkadaşlar. Bu yayınımda konu açısından birbirinden farklı iki infografiği inceleyeceğiz.

Yukarda gördüğünüz infografik , yanardağlarla ilgili hazırlanmıştır. Başlık açısından oldukça dikkat çekicidir. Ara başlıklar ise arka plan ile uyumlu ve oldukça dikkat çekici.

Bilgi organizasyonu kısmına gelecek olursak süreklilik, sistematik ve gruplama açısından oldukça başarılı bir infografik tasarımı olmuş.

Bilgi niteliği kısmında ise benim gözüme çarpan bir eksik örnekleme olmuş. Açıklama, önemli bilgi ve anahtar kavramları gerekli şekilde kitleye ulaştırmış.

Son olarak ise infografiğin tasarımcısı ve kaynakçaları yazılmıştır. Bunları birleştirdiğimizde ise neredeyse hatasız bir infografik olduğunu görebiliriz.



Bu infografikte ise ördekler anlatılmıştır. Başlık biraz küçük kalmış olsa da görülebilmesi o kadar zor değil.

Ortada büyük bir ördek resmi ile vücudunun bölümleri tanıtılmıştır. Bu ördeklerin iki farklı türü olduğunu söyleyen bir ara başlık mevcut. "2" sayısı ile dikkat çekilmeye çalışılmış bence yeterli olmuş.

Bilgi organizasyonu kısmında ise oldukça başarılı olduğunu görüyoruz. Görseller metinlerle uyumlu ve infografiğin tamamına baktığımızda bütünlüğü bozan bir görsel kullanılmamış.

Bilgi niteliği kısmına baktığımızda istenilen bilgiler güzel bir biçimde okuyucu kitleye ulaştırılmış. İnfografiğin tasarımcısı da bulunuyor. Bu konuda da eksikleri yok .


İki infografiğide belirli kriterler çerçevesinde inceledik. Yapılan infografikler ciddi anlamda kriterleri sağlayan ve gerekli bilgiyi okuyucu kitleye güzel biçimde aktaran infografikler. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim .






























0 yorum: